Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning, Tlf.: 75893441 
 

Velkommen til ØsterSnedeBørnehus

Leder:
Stinne Møller Jespersen

Normering:
24 vuggestuebørn
40 børnehavebørn

Åbningstider:
Mandag til torsdag: Kl. 05.45 - 17.00,
Fredag: Kl. 05.45 - 15.45

Mød os på Facebook www.facebook.com/Øster-Snede-Børnehus

 


 

 
 

Glædens Pædagogik

Glædens Pædagogik er drivkraften i livet som leves i Øster Snede Børnehus. Vi tager udgangspunkt i barnets personlige styrker og møder det med anerkendelse og nærvær understøttet af en række samspilstemaer.

Børn som bliver mødt med anerkendelse og glæde bliver robuste og livsduelige. "Tigerdyr bliver aldrig ved med at være bedrøvede - de kommer over det med en forbavsende hurtighed." Ninka Ninus i "Peter Plys og hans venner"

 

Reggio Emilia

I Øster Snede Børnehus har alle pædagoger været på studierejse i Reggio Emilia. Pædagogikken i Reggio Emilia handler om at se børns læring som processer de voksne understøtter, istedet for formidling fra voksen til barn. Der er fokus på de æstetiske læreprocesser, pædagogisk dokumentation og "Rummet som den tredje pædagog". Rummet skal byde på foranderlighed og spænding, udfordring og spørgsmål, ro og stabilitet, mulighed for at tilgodese særlige interesser, enegang og fællesskab, koncentration og variation samt æstetik og funktion, hvorved det bliver både et værested og et lærested.

ReMida

ReMida, som er kendt fra Reggio Emilia, handler om at bruge genbrugsmaterialer i det pædagogiske arbejde. ReMida er opkaldt efter Kong Midas, idet alt hvad han rørte ved blev til guld. Vi har sammen med Børnehuset Lille Dalby etableret et ReMida Center i Hedensted. Centeret har åbent torsdag formiddag. Se www.remida.hedensted.dk

 

Sunde børn er glade børn

I Børnehuset har vi en madordning bestående af fuld kost, så børnene får al den mad de har brug for i løbet af dagen. Vi har udarbejdet en kostpolitik som er grundlaget for madordningen. Ugens madplan kan ses under dokumenter i intra og som opslag i køkkenet.

 

Motorikvejleder

I børnehuset har pædagogen Marianne en et-årig motorikvejleder uddannelse. Hun står for vejledning og sparring af kolleger om den motoriske udvikling, ligesom hun kan tilbyde motorisk test af børn og sparring af forældrene.